Dacă ai ajuns pe această pagină, probabil că te întrebi ce face mai exact aparatul de aer condiționat pentru a aduce încăperea în care se află la temperatura dorită de utilizator. Așadar, fară alte introduceri, astăzi vom învăța despre principiul de funcționare al aparatelor de aer condiționat.

În primul rând trebuie să înțelegem care este legătura dintre unitatea externă și cea internă din care este alcătuit aparatul de aer condiționat. În primul rând între unitatea internă și cea internă nu există nici un fel de transfer de aer. Singurul transfer dintre cele două este de căldură, unitatea internă cedând căldura din aerul din interiorul locuinței tale.

Mai mult decât atât, aparatele de aer condiționat nu generează aer rece. Acestea pur și simplu preiau aerul cald din cameră, îl răcesc folosind agentul de răcire, apoi îl trimit înapoi în încăpere.

Mai exact, aparatul de aer condiționat funcționează similar cu un calorifer. Agentul de răcire, care este în permanență rece, după cum îi spune și numele, trece printr-un fel de radiator prin care mai apoi este suflat aerul preluat din aceeași încăpere, energia termică generată în urma acestui proces fiind eliminată în afara locuinței prin unitatea externă. Acest schimb de energie termică generează inevitabil condens, care este dat afară prin evacuarea aparatului de aer condiționat.

Sperăm că acum ai înțeles exact cum funcționează un aparat de aer condiționat. Deși aceste informații sunt oferite pe scurt și într-un limbaj cât mai familiar tuturor, ele sunt foarte de valoare în înțelegerea principiilor de funcționare ale acestor aparate. Aceste informații vă pot ajuta până și la achiziționarea unui astfel de aparat, deoarece acum veți ști exact cum funcționează produsul pe care doriți să îl cumpărați.